A.Vogel Blog

hjem / mad / brændenældesuppe

Brændenældesuppe

0,0

0 stemmer bedøm opskrift

Brændenælder er sprængfyldte med næringsstoffer, og er et godt eksempel på, at vores ukrudt kan mere end skabe ballade i haven

  • Forberede:
  • Nem
  • 4 portioner

Sådan laver du Brændenældesuppe

1. Gør kartoffel, løg og fennikel i stand og skær det i små tern. Skær porren i tynde skiver.

2. Sauter det hele let i olien med timiankviste og laurbærblad. Tilsæt Herbamare bouillionen og lad det snurre i ca. 20 min. Fjern laurbærblad og timian.

3. Tilsæt brændenælde og vejbredblade.

4. Tag gryden af varmen så snart bladene er faldet sammen. Purer suppen og smag til med Trocomare og peber.

 

TIP: . Tag handsker på og pluk kun de øverste, fine skud af brændenælden. Fra vejbred plukkes ligeledes kun de fineste og nyeste skud. Plukkes bedst om foråret.

Når brændenælde får et kort opkog, forsvinder dens ”brændende” virkning. Vejbredblade smager let urteagtigt som en mellemting mellem spinat og kål. Vejbred er ligesom ramsløg og løvetand anvendelig både rå og tilberedt. Vejbred kan erstattes med spinat eller små kålrabiblade – alternativt kan man forhøje mængden af brændenældeblade.

 

Hvis du prøver denne sunde suppe, håber vi, at du vil tagge et billede af den på Instagram #avogeldk , så vi kan se det :-)

 

Elsker du også sund og nærende mad?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med nye opskrifter:

Fornavn
Email

Søg opskrifter

0 Produkt(er) i din indkøbskurv