A.Vogel Blog
 
Echinacea purpurea
Sylibum marianum
Achillea millefolium


Friskplantepræparater, fremstillet af planter der er dyrkede under kontrollerede og økologiske forhold garanterer høj virkning og renhed, hele plantens kraft findes i A. Vogel produkterne.

Friske planter indeholder flere aktive stoffer end præparater fremstillet af tørrede planter. Flere og flere mennesker vælger naturlægemidler. Udbuddet er stort og en mere eller mindre underbygget viden danner grundlag for forbrugerens beslutning om at bruge produkterne. Der er stort behov for forbrugerinformation om indholdsstofferne, da kontrolleret, økologisk dyrkning og skånsom forarbejdning giver optimale muligheder for renhed og for højt indhold af vigtige virkningsstoffer.

Den høje kvalitet af A. Vogel produkter opnås bl.a. ved at bruge egne frø til dyrkning af planterne, ved at dyrke planterne efter strenge økologiske retningslinjer og ved at anvende friske planter istedet for tørrede.

Planternes renhed og friskhed har stor og umiddelbar indflydelse på indholdet af aktive stoffer i det færdige produkt og virkningen af det lægemiddel de bliver brugt til, dette viste alle A. Vogels forskningsresultater og erfaringer. Inspireret af sin plantekyndige bedstemor helligede han sig allerede som 18-årig forskning af friske planter og deres virkning og fik senere gentagne gange bekræftet friskplantepræparaternes gode virkning gennem sine patienter.

Den friske plantes fulde kraft
De vilde urter, som Alfred Vogel selv samlede, dannede grundlag for de lægemidler, som han behandlede sine patienter med i 30’erne på sit kursted i Teufen (Appenzellerland, Schweiz). Der gik ikke længe, før det stigende behov ikke kunne dækkes gennem vilde planter – og bestanden skulle jo helst også skånes. Sådan begyndte Alfred Vogel at dyrke sine egne lægeplanter. Efter hans egen filosofi, der altid havde respekt for naturen, var det en selvfølge, at alle de planter han brugte, kom fra økologiske dyrkninger, allerede før man kendte til begrebet økologi. Kvalitetskontrollen starter allerede ved frøene som altid fremstilles ved at en del af planterne får lov at gå i frø – frø som høstes og anvendes til næste års planter. Alle Echinacea-produkter bliver endda fremstillet af planter der stammer direkte fra de frø Alfred Vogel fik af indianerhøvdingen Black Elk. Når man laver sine egne frø kan man undgå, at frø, der har været behandlet med kemikalier, forurenet eller er genmodificerede bliver brugt.

Efter Alfred Vogels anvisninger om at : ”hvert friskplanteprodukt skal indeholde det størst mulige virkningsspektrum af den friske plante” bliver planterne, der dyrkes økologisk, bearbejdet straks efter høst. På trods af alle disse sikkerhedsforanstaltninger, gennemføres der ligeledes streng kvalitetskontrol igennem hele forarbejdningsprocessen for at sikre, at man overholder alle kvalitets standarder.

Naturens kræfter bibeholdes ved i produktionen
For at udnytte planternes virkningsstoffer bedst muligt, anvendte Alfred Vogel mazerationsmetoden. Denne metode er den mest skånsomme til planteudtræk og bliver derfor stadig brugt den dag i dag i fremstilling af A. Vogel-produkterne.

For at udtrække og konservere de værdifulde virkningsstoffer, bliver de friske planter skåret i stykker og tilsat en tilpasset blanding af drikkealkohol og vand. Det optimale blandingsforhold blev udviklet af Alfred Vogel efter flere forsøg. Ved slutningen af mazerations tiden der, afhængig af planteart, varer fra 5 timer til 14 dage, bliver væsken siet fra planteresterne. Planteresterne bliver til kompost og returneres til haven således at kredsløbet er lukket. Efter grundige laboratorieforsøg bliver tinkturen fyldt på flasker. Denne rå tinktur er grundlag for alle A. Vogel produkter inklusive tabletterne.

I 30 år fremstillede Alfred Vogel sine naturlægemidler i et lille laboratorium i Teufen. I dag er der et museum og en krydderurtehave, der viser hans liv og virke. Den store efterspørgsel efter Alfred Vogels naturlægemidler krævede en udvidelse af produktionsfaciliteterne, og dette fandt sted i 1963 i Roggwil RG på den schweiziske side af Bodensøen. Også i den store fabrik sørgede Alfred Vogel for, at hans principper og filosofi blev efterlevet. Efter Alfred Vogels død i 1996 fortsætter motiverede medarbejdere produktionen i Vogels ånd og hans erfaringer, overbevisninger og vision om at leve i samklang med naturen danner grundlag for hele Bioforce’s virke.

Printprint-icon

0 Produkt(er) i din indkøbskurv