A.Vogel Blog

Opdagelsesrejser

America Canada Peru middle-america Australia South Africa Kalahari Egypt Morocco Europe Cuba Middle-East Columbia Mexico Argentinia Brazil China-Japan-Korea India Indonesia
 • USA, Black Hills, South Dakota, Black Eagle/Ben Black Elk

  Vogel rejste flere gange i USA fra starten af 1950’erne og fremefter. Han mødte blandt andet den indianske høvding, Ben Black Elk, som var manden der introducerede Vogel til Rød Solhat (Echinacea purpurea). Han gengiver mødet i Gesundheits-Nachrichten i maj 1964: ”En rejse med min kone og min datter i en ny Oldsmobile til Black Hills for at møde den gamle Oglala Lakota høvding , Black Eagle/ Ben Black Elk. Ben Black Elk’s bedstefar kæmpede imod Buffalo Bill (Cody). (...) I løbet af sommeren og efteråret havde min familie og jeg tilbagelagt over 5.000 km i indianer-territoriet."

 • Midt- og Sydamerika

  1958-1959: Flere rejser igennem Centralamerika og Sydamerika, og herunder studier af planter som papaya, rocoto og chanca piedra, lapacho og luffa.

 • Peru

  1958: Købet af en 72 hektar stor gård i Peru (Tarapoto). Dyrkning af medicinske planter, grøntsager og frugter. Alfred Vogel solgte sidenhen gården igen, på grund af en landbrugsreform i Peru.
  Billede: Machu Picchu, Ruth Vogel

 • Brasilien, Amazon

  1959: En rejse fyldt med spænding, på 600 km langs Amazon-floden. Alfred Vogel tilskrev sit rejseapotek at han aldrig led af malaria eller andre tropiske sygdomme.

 • Kalahari Ørkenen

  1965–1969: Flere rejser til Kalahari ørkenen. Forskning i  planten Djævleklo’s (Harpagophytum procumbens) effekt på ledproblemer.

 • Australien, Tasmanien, New Zealand

  1969: En rejse for at forske i Australien, New Zealand og Tasmanien.  Foredrag i de fleste større byer, og på radio og tv.

 • Egypten

  1964: En rejse til Egypten. ”Da jeg kiggede nærmere på nogle af mumierne i Egypten, blev jeg overrasket over at se fortykkede led og dermed tegn på ledforandringer grundet gigt. (”Gesundheits-Nachrichten” 11, 1976)

 • Marokko

  Fra 1956: Besøg i Marokko (Marrakech og Rabat) og Atlas bjergene hvor det endda lykkedes Vogel at stå på ski.

 • Canada

  1956: Vogel åbnede en helsekostbutik og klinik i Montreal.

 • Sydafrika, Rondebosch

  1965: Vogel åbner en helsekostbutik i Rondebosch, en af de sydligste forstæder til Cape Town, Sydafrika.

 • Cuba

  1956: Besøg i Cuba - "Før den Cubanske revolution" som Alfred Vogel påpegede i "Gesundheits-Nachrichten" (6.1963).

 • Columbia

  1958:
  Rejse til Columbia, hvor Vogel besøgte saltminerne i Zipaquira, 25 km fra Bogota. Her så han også den underjordiske saltkatedral.
  ”Det var godt vi besøgte Cali, ellers ville vi have haft et stærkt forvrænget billede af Columbia” (…) ”Det var ikke muligt fuldt ud at nyde skønheden i det tropiske landskab, og dets planter og blomster, under vores rejse tværs over landet, da oplevelsen blev farvet af en stor del fattigdom og slum."

 • Mexico

  1955: En rejse til Mexico, og et besøg i Yucatan junglen, som det blev beskrevet i ”Gesundheits-Nachrichten”, dec 1960.
  Turen gik herfra til Guatemala.

 • Argentina

  1959: Vogel fløj til Buenos Aires i Argentina og boede på hotel Crillon ( ”meget dyrt”). To dage senere fløj han til Brasilien og boede på Hotel Alegra (Hotel Plaza) i Curitiba, Rio de Janeiro.
  ”Vores Convair svinger som en tungtlastet torvehandler, og jeg håber blot at den ikke får overbalance, da det vil være synd for alle de billeder vi har taget og de 3 bøger jeg har skrevet.”
  Billede: Sugar Loaf Mountain, Rio de Janeiro. Cover foto på "Gesundheits-Nachrichten" 9.1970, foto: Ruth Vogel)

 • Japan, Hongkong, Korea

  Juni til oktober 1961: En rejse til Japan, HongKong og Korea, derfra videre til Indien.
  ”Første gang jeg besøgte Japan, følte jeg den undertrykte vitalitet, både økonomisk og industrielt..” (”Gesundheits-Nachrichten” 9, 1974)
  Billede: 2 Koreanske kvinder, cover foto of "Gesundheits-Nachrichten" 2.1964. Foto: Ruth Vogel.

 • Indien

  1961: Fra Korea til Indien.
  Her fandt Vogel det ældgamle indiske Ayurvediske system. ”Bortset fra den indiske filosofi og metafysikken som er tæt indvævet her og der; så er de indiske lægers tilgang næsten identisk med de europæiske naturopaters.  (”Gesundheits-Nachrichten” 7.1986)
  Image: Alfred Vogel med sin første kone, Sophie og deres datter Ruth, foran Taj Mahal.

 • Sydhavsøerne (Tahiti og Fiji)

  1961: Vogel besøger sydhavsøerne Tahiti og Fiji, dengang Moorea. Derfra tog han til Hawaii, og de indtryk rejsen gjorde beskrev han siden hen i Gesundheits-Nachrichten:  ”Jeg satte stor pris på naturens sande vidundere, jeg svømmede ved unikke koral-rev” (…)  ”Ens hjerte og øjne er overvældede af storslået og uventet skønhed." (…) ”Jeg følte mig hjemme her, fordi jeg som barn havde forestillet mig paradis ville se sådan ud”.

 • Indonesien

  1961: Alfred Vogel fortæller fra Java: ”Sjældent har én ø’s flora gjort så stort og uforglemmeligt indtryk på mig som det skete på Java. Gigantiske forhistoriske træer….en kæmpe variation i palmer….lotus blomster….gurkemeje.”

  Alfred Vogel opdagede også her durian frugten, som senere blev en del af A. Vogel Müsli.

  Billede: Ris-bærer på Java, cover foto af ”Gesundheits-Nachrichten” 5, 1963. Foto Ruth Vogel

 • Europa

  Alfred Vogel besøgte Italien for første gang i 1919 da han var 17 år gammel. Han rejste hele livet med jævne mellemrum over hele verden, for at studere medicinske planter og forskellige former for livsstil, gav foredrag og oparbejdede sit netværk indenfor andre fortalere for naturopati og naturmedicin.

0 Produkt(er) i din indkøbskurv