Opdagelsesrejser

Amerika
Canada

1956: Vogel åbnede en helsekostbutik og klinik i Montreal.

USA, Black Hills, South Dakota, Black Eagle/Ben Black Elk

Vogel rejste flere gange i USA fra starten af 1950’erne og fremefter. Han mødte blandt andet den indianske høvding, Ben Black Elk, som var manden der introducerede Vogel til Rød Solhat (Echinacea purpurea). Han gengiver mødet i Gesundheits-Nachrichten i maj 1964: ”En rejse med min kone og min datter i en ny Oldsmobile til Black Hills for at møde den gamle Oglala Lakota høvding , Black Eagle/ Ben Black Elk. Ben Black Elk’s bedstefar kæmpede imod Buffalo Bill (Cody). (...) I løbet af sommeren og efteråret havde min familie og jeg tilbagelagt over 5.000 km i indianer-territoriet."

Mexiko

1955: En rejse til Mexico, og et besøg i Yucatan junglen, som det blev beskrevet i ”Gesundheits-Nachrichten”, dec 1960.
Turen gik herfra til Guatemala.

Midtamerika

1958-1959: Flere rejser igennem Centralamerika og Sydamerika, og herunder studier af planter som papaya, rocoto og chanca piedra, lapacho og luffa.

Cuba

1956: Besøg i Cuba - "Før den Cubanske revolution" som Alfred Vogel påpegede i "Gesundheits-Nachrichten" (6.1963).

Kolumbia

1958:
Rejse til Columbia, hvor Vogel besøgte saltminerne i Zipaquira, 25 km fra Bogota. Her så han også den underjordiske saltkatedral.
”Det var godt vi besøgte Cali, ellers ville vi have haft et stærkt forvrænget billede af Columbia” (…) ”Det var ikke muligt fuldt ud at nyde skønheden i det tropiske landskab, og dets planter og blomster, under vores rejse tværs over landet, da oplevelsen blev farvet af en stor del fattigdom og slum."

Peru

1958: Købet af en 72 hektar stor gård i Peru (Tarapoto). Dyrkning af medicinske planter, grøntsager og frugter. Alfred Vogel solgte sidenhen gården igen, på grund af en landbrugsreform i Peru.
Billede: Machu Picchu, Ruth Vogel

Brasilien, Amazon

1959: En rejse fyldt med spænding, på 600 km langs Amazon-floden. Alfred Vogel tilskrev sit rejseapotek at han aldrig led af malaria eller andre tropiske sygdomme.

Argentinia

1959: Vogel fløj til Buenos Aires i Argentina og boede på hotel Crillon ( ”meget dyrt”). To dage senere fløj han til Brasilien og boede på Hotel Alegra (Hotel Plaza) i Curitiba, Rio de Janeiro.
”Vores Convair svinger som en tungtlastet torvehandler, og jeg håber blot at den ikke får overbalance, da det vil være synd for alle de billeder vi har taget og de 3 bøger jeg har skrevet.”
Billede: Sugar Loaf Mountain, Rio de Janeiro. Cover foto på "Gesundheits-Nachrichten" 9.1970, foto: Ruth Vogel)

Europa
Alfred Vogel besøgte Italien for første gang i 1919 da han var 17 år gammel. Han rejste hele livet med jævne mellemrum over hele verden, for at studere medicinske planter og forskellige former for livsstil, gav foredrag og oparbejdede sit netværk indenfor andre fortalere for naturopati og naturmedicin.
Asien
Japan, Hongkong, Korea

1959: Vogel fløj til Buenos Aires i Argentina og boede på hotel Crillon ( ”meget dyrt”). To dage senere fløj han til Brasilien og boede på Hotel Alegra (Hotel Plaza) i Curitiba, Rio de Janeiro.
”Vores Convair svinger som en tungtlastet torvehandler, og jeg håber blot at den ikke får overbalance, da det vil være synd for alle de billeder vi har taget og de 3 bøger jeg har skrevet.”
Billede: Sugar Loaf Mountain, Rio de Janeiro. Cover foto på "Gesundheits-Nachrichten" 9.1970, foto: Ruth Vogel)

Indien

11961: Fra Korea til Indien.
Her fandt Vogel det ældgamle indiske Ayurvediske system. ”Bortset fra den indiske filosofi og metafysikken som er tæt indvævet her og der; så er de indiske lægers tilgang næsten identisk med de europæiske naturopaters.  (”Gesundheits-Nachrichten” 7.1986)
Image: Alfred Vogel med sin første kone, Sophie og deres datter Ruth, foran Taj Mahal.

Indonesien

1961: Alfred Vogel fortæller fra Java: ”Sjældent har én ø’s flora gjort så stort og uforglemmeligt indtryk på mig som det skete på Java. Gigantiske forhistoriske træer….en kæmpe variation i palmer….lotus blomster….gurkemeje.”Alfred Vogel opdagede også her durian frugten, som senere blev en del af A. Vogel Müsli.

Billede: Ris-bærer på Java, cover foto af ”Gesundheits-Nachrichten” 5, 1963. Foto Ruth Vogel

Afrika
Marokko

Fra 1956: Besøg i Marokko (Marrakech og Rabat) og Atlas bjergene hvor det endda lykkedes Vogel at stå på ski.
Billede: Ruth Vogel

Egypten

1964: En rejse til Egypten. ”Da jeg kiggede nærmere på nogle af mumierne i Egypten, blev jeg overrasket over at se fortykkede led og dermed tegn på ledforandringer grundet gigt. (”Gesundheits-Nachrichten” 11, 1976)
Billede: Ruth Vogel

Kalahari Ørkenen

1965–1969: Flere rejser til Kalahari ørkenen. Forskning i  planten Djævleklo’s (Harpagophytum procumbens) effekt på ledproblemer.

 

Sydafrika, Rondebosch

1965: Vogel åbner en helsekostbutik i Rondebosch, en af de sydligste forstæder til Cape Town, Sydafrika.
Billede: Ruth Vogel, Gesundheits-Nachrichten, Feb. 1967

Australien
 Australien, Tasmanien, New Zealand

1969: En rejse for at forske i Australien, New Zealand og Tasmanien.  Foredrag i de fleste større byer, og på radio og tv.

Sydhavsøerne (Tahiti og Fiji)

1961: Vogel besøger sydhavsøerne Tahiti og Fiji, dengang Moorea. Derfra tog han til Hawaii, og de indtryk rejsen gjorde beskrev han siden hen i Gesundheits-Nachrichten:  ”Jeg satte stor pris på naturens sande vidundere, jeg svømmede ved unikke koral-rev” (…)  ”Ens hjerte og øjne er overvældede af storslået og uventet skønhed." (…) ”Jeg følte mig hjemme her, fordi jeg som barn havde forestillet mig paradis ville se sådan ud”.

Vedligehold din sundhed med naturlige produkter

Vi tror på, at vi i naturen finder alt, som vi behøver for at vedligeholde et godt helbred. Og det er vores mål at støtte dig i at vedligeholde din sundhed.

Læs mere her

Årets gang i A. Vogels have

For A. Vogel var det afgørende at have hjertet med, når han dyrkede sin have. Hver årstid i A. Vogels have er unik og vigtig på hver deres måde!

Læs om årets gang i A. Vogels have

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og modtag spændende viden om helsekost og sundhed. Du får også årstidsspecifik vejledning og relevante rabatter som en af de første.  

Tilmeld dig her