background

Jonna

Ikke flere svedige nætter til Jonna

Jonna på 49 oplevede som mange kvinder i den alder at være generet af svedeture om natten, da hun ramte overgangsalderen. Med sit fokus på naturlige og økologiske råvarer var kosttilskuddet Menosan, hvis aktive ingredienser er salvie, et oplagt valg for Jonna. Med Menosan mærkede hun da også en positiv effekt på både sine svedeture og sine gener ved menstruation.

"Jeg har haft nogle nætter, hvor jeg har vågnet og været badet i sved"

For Jonna har symptomerne på hendes overgangsalder primært vist sig i form af svedeture om natten: "Jeg har haft nogle nætter, hvor jeg har vågnet og været badet i sved. Om dagen er der ikke normalt noget. Kun hvis jeg ikke har fået sovet det, jeg skal om natten," forklarer Jonna, der tydeligt kan mærke, hvor vigtig søvnen er for at minimere overgangsalderens symptomer: "Søvnen er vigtig for, at man kan have en god dag." For Jonna var det, at der fandtes et produkt som Menosan til kvinder i overgangsalderen, noget helt nyt. "Jeg havde læst lidt om salvie inden, men jeg vidste ikke, at det kunne hjælpe på svedeture og hedeture og overgangsalder generelt," fortæller Jonna. Da Jonna hørte, at den aktive ingrediens i Menosan er salvie og ikke kunstige hormoner, blev hendes interesse vækket. "A. Vogels produkter er meget naturlige. Det er naturens blomster, der bliver brugt. Og så i det her tilfælde, hvor det er salvie. Det passer godt ind med, at jeg forsøger at leve så naturligt som muligt," fortæller Jonna om årsagen til, hun fik lyst til at prøve Menosan.

Menosan betød færre svedeture og mere behagelige menstruationer for Jonna

Det var faktisk først, da Jonna kom til at snakke med andre kvinder om deres oplevelse med Menosan, at hun rigtig kunne sætte fingeren på, hvilken forskel produktet havde gjort for hende. "Jeg kom til at snakke med en, der sagde, at hun ikke længere havde ubehag ved menstruation, og så gik det op for mig, at det har jeg heller ikke mere. Og jeg har også svedt mindre om natten," forklarer Jonna om sin oplevelse. Som for mange andre kvinder er det der med overgangsalder for Jonna ikke noget, man bare taler frit om blandt kvinder. "Jeg tror, at jeg har én ud af de venner, jeg har, som jeg kan tale om overgangsalder med. Så det skal ligesom være de tætte." Derfor var det en stor øjenåbner for Jonna, da hun kom til at tale med nogen, der gik igennem det helt samme som hun selv og tilmed tog Menosan af samme årsag.

"For mig er sundhed at holde sig i gang, spise sundt og være glad ikke mindst"

Jonna er 49 år og bor i Billund. Jonna er førtidspensionist som følge af en arbejdsskade. Derfor er det ekstra vigtigt for hende at være aktiv i sin hverdag: "For mig er sundhed at holde sig i gang, spise sundt og være glad ikke mindst," fortæller Jonna, der ror, cykler, dyrker styrketræning og går mange lange ture. For Jonna er træning og fysisk aktivitet vigtig for både velværet, men også for det mentale. "Man kan blive lidt afhængig af træning. Jeg kan godt mærke, når jeg ikke gør det. Især når man lige har lidt oppe i hovedet, der skal på plads," siger Jonna og tilføjer: "Jeg føler mig sund næsten alle dage, når træningen kører og sådan. Så er jeg også vegetar og har været det i rigtig mange år." Det er nemlig ikke kun i forhold til motion, at Jonna har taget et bevidst valg. Også kosten har stor betydning for, om Jonna føler sig tilpas. "Jeg er vegetar af sundhedsmæssige grunde men også pga. dyrevelfærd."

"Jeg kan godt lide A. Vogels produkter generelt"

Jonna er flittig bruger af A. Vogels produkter og er især glad for Atrogel til ømme led og muskler, når hun har trænet. "Produkterne med rød solhat kender jeg selvfølgelig. Jeg kan godt lide A. Vogels produkter generelt, og så tænkte jeg, hvis jeg kan bidrage med noget, ville jeg gerne fortælle min historie," fortæller Jonna og understreger: "Jeg kunne sagtens finde på at anbefale det til andre." Jonna oplever ofte, at det der med at vælge det rigtige kosttilskud er lidt af en jungle, så derfor vil hun gerne være med til at anbefale noget, hun selv har haft god erfaring med. "Det er svært at finde kosttilskud, fordi den ene siger noget, en anden siger noget andet. Det er svært at få den gode vejledning," siger Jonna og tilføjer: "Jeg kunne godt forestille mig, at jeg ville fortsætte med at tage Menosan. Så kan jeg nok også endnu bedre mærke effekten."

Jonna 49 år, bor i Billund

Jonna fortæller

"A. Vogels produkter er meget naturlige. Det er naturens blomster, der bliver brugt. Og så i det her tilfælde, hvor det er salvie. Det passer godt ind med, at jeg forsøger at leve så naturligt som muligt. Jeg kunne sagtens finde på at anbefale det til andre."

Menosan

Indeholder udtræk af friskhøstede Salvie blade, som hæmmer øget svedsekretion.
Se mere

Menosan – din hjælp til overgangsalderen

A. Vogel Menosan er et kosttilskud lavet på udtræk af økologisk dyrkede og friskhøstede salvieplanter. Salvie har i generationer været brugt til meget andet end som smagsgiver i madlavning. Salvie hæmmer nemlig øget svedsekretion bl.a. ved overgangsalder og bidrager desuden til kvinders velvære under menstruation. Menosan er derfor en naturlig støtte og hjælp til kvinder, der sveder mere end normalt, eller som mærker et svækket velvære i forbindelse med menstruationer, således at hedeturene afhjælpes, og velværet bevares, trods cyklussens hormonelle udsving.

Vedligehold din sundhed med naturlige produkter

Vi tror på, at vi i naturen finder alt, som vi behøver for at vedligeholde et godt helbred. Og det er vores mål at støtte dig i at vedligeholde din sundhed.

Læs mere her

Årets gang i A. Vogels have

For A. Vogel var det afgørende at have hjertet med, når han dyrkede sin have. Hver årstid i A. Vogels have er unik og vigtig på hver deres måde!

Læs om årets gang i A. Vogels have

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og modtag spændende viden om helsekost og sundhed. Du får også årstidsspecifik vejledning og relevante rabatter som en af de første.  

Tilmeld dig her