background

Karen

Karens svedeture blev reduceret med 50%

For 56-årige Karen har symptomerne på overgangsalderen været meget voldsomme de sidste 7-8 år. Både søvnen og friheden til at vælge tøj uden bekymring for svedskjolder blev frarøvet Karen på grund af adskillige svedeture i døgnet. Heldigvis oplever Karen stor effekt af Menosan, der har betydet, at svedeturene er blevet reduceret til det halve. Nu kan hun igen gå i bluser med ærmer, når hun har lyst.

"Det er blevet meget bedre med søvnen med Menosan"

For Karen er effekten af Menosan utvetydig: "Det er blevet bedre med søvnen med Menosan. Nu er det nede på 1-2 svedeture om natten. Før var det måske 6-8 gange hver nat," siger Karen, der ved hver svedetur måtte op, skifte tøj, udskifte dynen med et lagen for bagefter at gå tilbage til dynen, indtil det hele gentog sig. "Det har meget stor betydning for mit velvære, at jeg får noget mere søvn nu, end jeg gjorde før. Jeg falder også hurtigere i søvn. Så jeg får noget mere ud af min søvn. Jeg er meget mere frisk, når jeg vågner. Før kunne jeg være lidt zombieagtig," forklarer Karen og tilføjer med et strålende smil: "I nat har jeg fx kun været oppe én enkelt gang, det har jeg ikke prøvet i mange år!"

"Jeg var så træt af de hedeture, det påvirker hele ens liv"

Karen kom i overgangsalderen, før hun fyldte 50, så gennem de sidste 7-8 år har hun været plaget af hedeture, der især har forringet hendes nattesøvn. "Før i tiden kunne der gå en time mellem hedeturene om natten. Så var det op og dynen af osv.," fortæller Karen. Men hedeturene viste sig også om dagen. "Jeg plejer at få den første hedetur om morgenen, når jeg står op. Og så specielt omkring femtiden, så går der bare helt ild i den," fortæller Karen, der efter at være begyndt på kosttilskuddet Menosan ikke føler symptomerne helt så voldsomt. "Jeg kan godt mærke, det er blevet bedre. Det er ikke gået væk, men det er måske det halve af, hvad det var før. Og mit har været virkelig slemt," fortæller Karen og fortsætter: "Og så varer det heller ikke lige så lang tid. Nu ved jeg, at det hurtigt går væk igen, og så kan jeg meget bedre holde det ud." Om overvejelsen omkring at skulle teste Menosan siger Karen: "Jeg var så træt af de hedeture, det påvirker hele ens liv, også når man er ude. Så hvis bare jeg kunne få lidt hjælp, ville det også være en stor hjælp."

"Vi lever meget sundt, for vi vil jo gerne have hinanden så længe som muligt"

Karen på 56 bor i Hjerting sammen med sin mand. Begge arbejder de som rengøringsassistenter. Parret møder ind hver dag ca. kl. 3.30 om morgenen. Det gør, at søvn, motion og kost i den grad er i fokus i hjemmet i Hjerting. "Sundhed er meget vigtigt for mig," fortæller Karen og tilføjer: "Vi spiser meget sjældent grisekød og oksekød. Vi spiser kylling og fisk og salater og frugter. Altså vi lever meget sundt, for vi vil jo gerne have hinanden så længe som muligt." Men sådan har det faktisk ikke altid været. "Det er noget, vi har lært hen ad vejen, fordi vi har været lidt hårdt ramt med vores venner. Til at begynde med spiste vi også stegt flæsk og alt det der. Man skal passe godt på hinanden med kost og motion." For at holde sig i gang elsker Karen at vandre, mens hendes mand foretrækker fitnesscentret. "Jeg føler mig sund, når jeg har gået 14 kilometer. Jeg elsker at vandre. Jo længere jeg har gået, jo bedre føler jeg mig tilpas. Og helst ude i naturen," fortæller Karen.

Nu kan Karen igen bruge bluser med ærmer i

Generne ved hedeturene påvirkede ikke kun Karen om natten, men også i forhold til påklædning. "Og så sådan noget med at have ærmer på, det har jeg jo slet ikke kunnet i 7-8 år. Fx når vi skal ud, ville jeg gerne have en pæn lille skjorte på. Det kunne jeg jo slet ikke, fordi lige der midt i middagen har jeg bare lyst til at smide det hele. Men nu har jeg faktisk haft ærmer på et par gange. Så det har det også hjulpet på," fortæller Karen. Endelig har Karen selv overrasket over, at Menosan har haft endnu en positiv effekt på hendes velvære: "De der menstruationssmerter eller kramper, som man har, selvom man ikke har menstruation længere, er også forsvundet," siger Karen.

"Hvis det kan hjælpe mig, kan det sikkert også hjælpe andre"

For Karen er det vigtigt at dele ud af de, både gode og dårlige, erfaringer, man har med naturlige helseprodukter: "Hvis det kan hjælpe mig, kan det sikkert også hjælpe andre, der er i samme situation. Mange af mine veninder er i overgangsalderen, så det vil jeg da helt klart anbefale, at de skal prøve." Dog pointerer Karen, at kosttilskud jo ikke virker ens på alle. "Det kan også være, at der er nogen, der får endnu mere effekt. Eller at jeg selv får mere effekt. Jeg synes fx, at her de sidste 2-3 uger, der er det blevet endnu bedre. Det kan være min krop tager længere tid, fordi den er så hårdt ramt," forklarer Karen, der nu har taget Menosan i 3,5 måned.

"Jeg har altid været vild med det, A. Vogel står for"

Karen kendte godt A. Vogel, inden hun blev introduceret for Menosan, og hun fortæller: "Jeg har altid været vild med det, A. Vogel står for. Det er jo helt tilbage fra gammel tid. Det er noget af det eneste, jeg tror på, er ægte." Til gengæld synes Karen, at det kan være svært at navigere i det store udvalg af kosttilskud og naturlægemidler. Karen var positivt overrasket over Menosans effekt på hendes hedeture, hvilket har styrket hendes tiltro til A. Vogel. "Jeg kunne sagtens købe andre produkter fra A. Vogel, det gør vi i forvejen. Vi har også altid brugt Echinaforce. Og så tager jeg Bronchoforce til min krillerhoste," siger Karen.

Karen, 56 år, bor i Hjerting sammen med sin mand

Karen fortæller

"Det er blevet bedre med søvnen med Menosan. Nu er svedeturene nede på kun 1-2 gange om natten. Før var det måske 6-8 gange, jeg var oppe hver nat. Det har meget stor betydning for mit velvære, at jeg får noget mere søvn nu, end jeg gjorde før. Jeg falder også hurtigere i søvn. Så jeg får noget mere ud af min søvn. Jeg er meget mere frisk, når jeg vågner. De der menstruationssmerter eller kramper, som man har, selvom man ikke har menstruation længere, er også forsvundet. Hvis det kan hjælpe mig, kan det sikkert også hjælpe andre."

Menosan

Indeholder udtræk af friskhøstede Salvie blade, som hæmmer øget svedsekretion.
Se mere

Menosan – din hjælp til overgangsalderen

A. Vogel Menosan er et kosttilskud lavet på udtræk af økologisk dyrkede og friskhøstede salvieplanter. Salvie har i generationer været brugt til meget andet end som smagsgiver i madlavning. Salvie hæmmer nemlig øget svedsekretion ved overgangsalder og bidrager til kvinders velvære ved overgangsalder. Mange bruger derfor Menosan som en håndsrækning til at komme igennem alle overgangsalderens faser uden at være hæmmet af svedeture og uden at give afkald på det fysiske velvære trods ændringer i hormonbalancen.

Vedligehold din sundhed med naturlige produkter

Vi tror på, at vi i naturen finder alt, som vi behøver for at vedligeholde et godt helbred. Og det er vores mål at støtte dig i at vedligeholde din sundhed.

Læs mere her

Årets gang i A. Vogels have

For A. Vogel var det afgørende at have hjertet med, når han dyrkede sin have. Hver årstid i A. Vogels have er unik og vigtig på hver deres måde!

Læs om årets gang i A. Vogels have

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og modtag spændende viden om helsekost og sundhed. Du får også årstidsspecifik vejledning og relevante rabatter som en af de første.  

Tilmeld dig her