background

Majken

Majken har vinket farvel til svedeture og våde pletter under armene

Majken på 47 har været belastet af hedeture og svedeture både om dagen og om natten i nogle år, selvom hun faktisk ikke for alvor er nået overgangsalderen endnu. Med et dagligt tilskud af Menosan er Majken nu blevet stort set symptomfri. Hun har kun ganske få svedeture om natten, mens hedeturene om dagen er helt væk. Så nu kan Majken igen klæde sig uden bekymring for svedpletter og fugtigt tøj.

Slut med våde plamager under armene

Da Majken begyndte at tage Menosan dagligt, oplevede hun, at svedeturene om dagen forsvandt, og at nætterne er blevet nemmere at komme igennem. "Før var jeg altid nødt til at have en ekstra T-shirt på inden under mit tøj, fordi jeg svedte. Det er jeg ikke mere." I dag er Majken helt fri for sine svedeture om dagen, og om natten er de også aftaget gevaldigt. Og hun fortæller om bevæggrunden for at prøve et naturligt kosttilskud som Menosan, hvori de virksomme stoffer udtrækkes fra friskhøstede salvieplanter: "Jeg har virkelig, virkelig ikke lyst til at tage nogle af de hormonpræparater, du kan få." siger Majken med et lille smil. "Derhjemme har vi den aftale, at jeg undgår hormonerne, med mindre jeg bliver helt tosset i hovedet."

"Jeg er i det, man kalder præovergangsalderen"

Trods en sund livsstil, masser af bevægelse og den livsglæde, der stråler ud af den 47-årige Majken, er hun som de flest kvinder i hendes alder ramt af gener grundet overgangsalderen. "Jeg er i det, man kalder præovergangsalderen. Det betyder, at jeg især omkring menstruation og ægløsning vågner og må skifte sengetøj, fordi jeg sveder som en gris." Majken tager sig i det, men fortsætter så: "Ej okay, det kan man godt sige, det gør man altså." Majken har også døjet med svedeture om dagen: "Om natten er det, som det er, men når man står om dagen til et selskab, er det virkelig ubehageligt, når man så står med kæmpe plamager under armene.

"Vi skal altså spise og leve efter det, som vores krop er bygget til"

For Majken, der bor i Vallensbæk Strand sammen med sin mand, fylder sundhed og velvære rigtig meget i hverdagen. Hun er netop ved at starte en virksomhed op, hvor hun skal arbejde med ayurveda, som er en indisk terapiform. "Jeg har en provisionsbachelor i ernæring og sundhed og har efterfølgende læst en kandidat i ernæring. Og så tænkte jeg, det må man kunne kombinere. Ayurveda er en gammel indisk medicinform, hvor man inddeler mennesker i fire kategorier: ild, vand, luft og jord. Ideen er, at man skal spise efter den type, man er, i kombination med daglige fysiske øvelser," fortæller Majken og uddyber: "Vi skal altså spise og leve efter det, som vores krop er bygget til. Derfor går jeg meget op i at lytte til mig selv, og generelt føler jeg mig faktisk altid sund," fortæller Majken og tilføjer: "Når jeg ikke føler mig sund, er det, når jeg er på ferie og ikke har mulighed for at spise og bevæge mig, som jeg plejer." I hverdagen lever Majken og hendes mand vegetarisk, hvilket har medført en markant forbedring i deres generelle velvære. Majken dyrker også motion 4-6 gange om ugen og elsker lange gåture i naturen. "Bevægelse er min terapi. Og da jeg blev vegetar, sluttede jeg fred med min krop. Jeg passer enormt meget på mig selv."

"Jeg ved, at A. Vogels produkter er rene"

Om sit forhold til kosttilskud og helsekost generelt svarer Majken prompte: "Jeg har været hippie i 25 år!" Hun tilføjer grinende: "Jeg vil helst se, om jeg kan finde noget fra naturen, når jeg har behovet. Jeg går altid først i en helsekost, hvis jeg har en eller anden skavank." Og Majken har da også et godt kendskab til A. Vogels øvrige produkter, hvilket var en af grundene til, at hun havde lyst til at kaste sig ud i at teste Menosan: "Jeg ved, at A. Vogels produkter er rene. Og jeg kender dem godt. De er helt naturlige, så det værste, der kunne ske, var, at det ikke virkede." For Majken er det vigtigt at få udbredt kendskabet til den kvindelige overgangsalder, da hun oplever den som et kæmpe tabu. Selv har Majken ikke haft nogen kvinder, hun kunne spørge til råds eller dele erfaringer med.

Overgangsalderen – et tabu, vi bliver nødt til at gøre op med

"Jeg synes, der er et kæmpe tabu omkring det at gå i overgangsalderen. Men vi lander jo allesammen der. Det er, lige som om vi skal skamme os, selvom det er lige så naturligt som at få et barn. Og det der, det bliver vi simpelthen nødt til at få lavet om på!", understreger Majken med en beslutsomhed, som ikke er til at tage fejl af.

Majken, 47 år, arbejder med kost og bevægelse, bor i Vallensbæk med sin mand

Majken fortæller

"Før var jeg altid nødt til at have en ekstra T-shirt på inden under mit tøj til at fange sveden. Det er jeg ikke mere. Om natten er det, som det er, men når man står om dagen til et selskab, er det virkelig ubehageligt, når man så står med kæmpe plamager under armene. Jeg ved, at A. Vogels produkter er rene. Og jeg kender dem godt. De er helt naturlige."

Menosan

Indeholder udtræk af friskhøstede Salvie blade, som hæmmer øget svedsekretion.
Se mere

Menosan – din hjælp til overgangsalderen

A. Vogel Menosan er et kosttilskud lavet på udtræk af økologisk dyrkede og friskhøstede salvieplanter. Salvie har i generationer været brugt til meget andet end som smagsgiver i madlavning. Salvie hæmmer nemlig øget svedsekretion ved overgangsalder og bidrager til kvinders velvære ved overgangsalder. Mange bruger derfor Menosan som en håndsrækning til at komme igennem alle overgangsalderens faser uden at være hæmmet af svedeture og uden at give afkald på det fysiske velvære trods ændringer i hormonbalancen.

Vedligehold din sundhed med naturlige produkter

Vi tror på, at vi i naturen finder alt, som vi behøver for at vedligeholde et godt helbred. Og det er vores mål at støtte dig i at vedligeholde din sundhed.

Læs mere her

Årets gang i A. Vogels have

For A. Vogel var det afgørende at have hjertet med, når han dyrkede sin have. Hver årstid i A. Vogels have er unik og vigtig på hver deres måde!

Læs om årets gang i A. Vogels have

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og modtag spændende viden om helsekost og sundhed. Du får også årstidsspecifik vejledning og relevante rabatter som en af de første.  

Tilmeld dig her