background

Margrethe

Menosan satte en stopper for 42 års mareridtsnætter med heftige svedeture

Margrethe på 68 år er på mange måder en imponerende kvinde. Hendes nætter har i 26 år været et mareridt grundet heftige hedeture. Alligevel har Margrethe drevet restaurant med sin mand, tabt sig 30 kilo, besteget Kilimanjaro som 57-årig og overlevet den største sorg, en mor kan opleve. I dag er Margrethe fri for hedeture og har fået sin energi igen takket være Menosan.

Med Menosan fik Margrethe færre svedeture, mere søvn og mindre vasketøj

Margrethe kom i overgangsalderen, allerede da hun var 42, hvor hun begyndte at få voldsomme hedeture især om natten: "Jeg havde sindssyge svedeture om natten. Jeg vågnede 2-3 gange og måtte simpelthen åbne alle vinduer og skifte tøj," fortæller Margrethe, der dog også fik hedeture om dagen: "Jeg kunne også have nogen om dagen, der var de ikke lige så voldsomme." Margrethe har haft næsten øjeblikkelig effekt af Menosan: "Den første halvanden måned, jeg tog Menosan, var der slet ingen hedeture, det er kun nu, hvor vejret er slået om, at jeg kan have en enkelt. Ellers er det også helt væk om dagen," forklarer Margrethe og tilføjer: "Jeg har stadigvæk lidt, men det er, når jeg vågner om morgenen. Det er det eneste. Men jeg vågner aldrig om natten mere. Jeg sover hele natten igennem." Og den forbedrede søvn kan Margrethe virkelig mærke effekten af. "Jeg har fået meget mere energi. Bare det, at du ikke skal op. Du får en søvn, der virkelig giver dig noget. Før skulle jeg sove til middag og hen at hvile og var træt. Det har godt nok givet mig noget. Nu vågner jeg og er udhvilet, før vågnede jeg og tænkte, åh jeg orker ikke." Til slut kommer Margrethe i tanke om en sidste, om end mindre, gevinst, Menosan har medført. "Der er jo også mindre vasketøj nu, fordi jeg ikke skifter tøj mange gange om natten. Så det virker jo ind på mange ting," smiler Margrethe.

Svedeturene betød, at Margrethe og hendes mand måtte sove hver for sig

Margrethe var desperat efter at komme ubehaget til livs, fortæller hun: "Fra jeg var 42 har jeg døjet med det. Jeg har været ved lægen, hvor de gav mig noget medicin, men det virkede ikke. Der er ikke det, jeg ikke har prøvet." Da Margrethe hørte om Menosan, var hun som altid klar på at give det en chance. "Jeg tænkte, det kunne ikke skade noget at prøve. Og det gik jo den rigtige vej for mig," smiler Margrethe, der ikke lægger skjul på, hvor meget svedeturene påvirkede hende selv og hendes mand i hverdagen: "Jeg sagde til min mand: Jeg orker det ikke mere, at jeg skal vågne sådan hver nat. Jeg orker ikke de skide hedeture! Det endte med, at vi måtte sove hver for sig, fordi jeg også vækkede min mand, og så fik han også ødelagt sin nattesøvn."

"Jeg køber så meget økologisk som muligt, det går jeg meget op i"

Margrethe på 68 år har boet 25 år i Ebeltoft med sin mand. I mange år havde Margrethe og hendes italienske mand Antonio en italiensk restaurant på torvet i Ebeltoft. Nu er de begge pensionerede, men som den madentusiast, Margrethe er, arbejder hun stadig i slagterafdelingen i det lokale supermarked. "Jeg laver pesto helt fra bunden uden konserveringsmidler og pølser efter opskrift hjembragt fra Sicilien," fortæller Margrethe, der har alt for meget virkelyst til ikke at arbejde. For Margrethe er økologi og gode, friske råvarer alfa og omega. "Jeg køber så meget økologisk som muligt, det går jeg meget op i." Også sundhed spiller ind, når Margrethe kaster sig over madlavningen. "Vi er ikke til kød og sovs og kartofler. Det får vi til jul. Ellers får vi det ikke. Vi får fisk tre gange om ugen og ellers let kød: kylling, kalv, kalkun. Og så er der salater og grøntsager til. Det er måden, vi spiser på derhjemme," forklarer Margrethe.

Tabte sig 30 kg og besteg Kilimanjaro som 57-årig

Margrethe har gennem flere år kæmpet med vægten. Derfor sagde hun ja til at deltage i to tv-programmer med kostvejleder og træningscoach Chris McDonald. "Jeg tabte mig 30 kg på 3 måneder og besteg efterfølgende Kilimanjaro i en alder af 57 år sammen med Chris," fortæller Margrethe og tilføjer: "Vi har stadig en meget tæt forbindelse. I hans hænder lægger jeg mit liv." Men i sin personlige triumf mistede Margrethe sin datter i en tragisk ulykke: "Der har været lidt bump på vejen. Jeg mistede en datter i en bilulykke for halvandet år siden. Det røg lige 10 kilo på igen. Det er stadig en stor sorg. Jeg var meget tæt knyttet til hende. Hun nåede kun lige at blive 40 år og to måneder." Trods sorgen sørger Margrethe fortsat for at holde sig i gang. "Jeg træner 2-3 gange om ugen med min fysioterapeut, og så prøver jeg at gå i rask trav en halv time om dagen. Jeg lytter til min krop. Det gjorde jeg ikke før. Der buldrede jeg bare frem som et tog, der helst skulle komme først."

"Jeg håber, andre kan få glæde af Menosan"

Margrethe havde prøvet stort set alt og var desperat for at slippe af med sine voldsomme hedeture, da hun fandt ud af, at hun med Menosan kunne komme generne til livs. "Jeg håber, at der er andre derude, der har været igennem det samme mangeårige mareridt som mig, der kan få hjælp. Det ville jo være fantastisk!", understreger Margrethe. Margrethe tager dagligt kosttilskud som et supplement til kosten, og hun kendte da også i forvejen brandet A. Vogel. "Jeg har brugt nogle af dråberne mod forkølelse. Dengang i 70'erne, da børnene var små, brugte vi det. Det var jo A. Vogel, der var kendt. Og det virker jo," fortæller Margrethe.

Margrethe, 68 år, bor i Ebeltoft med sin mand

Margrethe fortæller

"Den første halvanden måned, jeg tog Menosan, havde jeg ingen hedeture. Jeg sover hele natten igennem nu. Jeg har fået meget mere energi. Bare det, at jeg ikke skal op. Det har godt nok givet mig noget. Nu vågner jeg og er udhvilet. Jeg håber, at der er andre derude, der har været igennem det samme mangeårige mareridt som mig, der kan få hjælp. Det ville jo være fantastisk!"

Menosan

Indeholder udtræk af friskhøstede Salvie blade, som hæmmer øget svedsekretion.
Se mere

Menosan – din hjælp til overgangsalderen

A. Vogel Menosan er et kosttilskud lavet på udtræk af økologisk dyrkede og friskhøstede salvieplanter. Salvie har i generationer været brugt til meget andet end som smagsgiver i madlavning. Salvie hæmmer nemlig øget svedsekretion ved overgangsalder og bidrager til kvinders velvære ved overgangsalder. Mange bruger derfor Menosan som en håndsrækning til at komme igennem overgangsalderen uden at være hæmmet af svedeture.

Vedligehold din sundhed med naturlige produkter

Vi tror på, at vi i naturen finder alt, som vi behøver for at vedligeholde et godt helbred. Og det er vores mål at støtte dig i at vedligeholde din sundhed.

Læs mere her

Årets gang i A. Vogels have

For A. Vogel var det afgørende at have hjertet med, når han dyrkede sin have. Hver årstid i A. Vogels have er unik og vigtig på hver deres måde!

Læs om årets gang i A. Vogels have

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og modtag spændende viden om helsekost og sundhed. Du får også årstidsspecifik vejledning og relevante rabatter som en af de første.  

Tilmeld dig her