background

Historier fra A. Vogels liv

På sine rejser over hele verden studerede Alfred Vogel de mange planter, han stødte på. Det resulterede i mange gode historier om planterne, og om hvordan Alfred Vogel opdagede dem.

A. Vogel og Echinacea
I begyndelsen af 1950’erne blev Alfred Vogel introduceret til Echinacea Purpurea af Oglala Lakota-indianerne i USA. Indianerne havde brugt planten som medicin i flere generationer, og Alfred Vogel fik en håndfuld frø med hjem som gave af medicinmanden Black Elk. Disse frø fik stor betydning for Alfred Vogel og Bioforce senere hen. Selv i dag er de planter, som bruges i produktionen af Echinaforce, direkte slægtninge til de oprindelige frø.

A. Vogel og bjergblomsten Arnica
Alfred Vogel bedømte denne lille lysende gule bjergblomst til at være det bedste middel i sårbehandling i forlængelse af hydroterapeuten Sebastian Kneipps undersøgelser i det 19. århundrede. Det er en populær lille blomst, og populariteten har resulteret i, at forekomsten af vildtvoksende Arnica montana er drastisk faldende. Derfor må råvaren til Atrogel dyrkes økologisk og ikke samles vildt. Det tog mere end 15 års omhyggelig forskning at komme frem til den rette blomstrende Arnica, og i 1998 lykkedes det for første gang at dyrke en Arnica montana med samme høje indhold af de aktive stoffer som den fra bjergene. 

A. Vogel og det velsmagende urtesalt
”Det produktionsprincip, som gælder for moderne naturmedicin, gælder også for produktion af helsekost. Det er velkendt, at medicin lavet af friske planter er overlegen over for medicin fremstillet af tørrede planter – det samme gælder helsekost.” Sådan skrev Alfred Vogel i en artikel i Gesundheits-Nachrichten i maj 1964. Princippet er stadig det samme: Kun de friske planter indeholder den komplette energi fra naturen. Herbamare Urtesalt er en klassiker, og den spændende blanding af friske urter og grøntsager er høstet, mens duggen lå på dem. Resultatet af dette er den unikke smag, som man ikke kan undvære, når man først har smagt den.

A. Vogel og havsalt som lindrende middel
I flere årtier har Herbamare været en klassiker i husholdninger verden over, og mange kan ikke undvære det som krydderi. Men Alfred Vogel mente også, at havsalt havde en gavnlig virkning. Han skriver i „Gesundheits-Nachrichten“ fra maj 1964: ”Salt er et middel mod mange småskavanker, men ikke i den form, man normalt indtager det. Bade i saltvand kan have en gavnlig virkning på huden. At gurgle mund med saltvand er en udmærket erstatning for de dyre, antibakterielle mundskyllevæsker, man ellers kan købe.”

A. Vogel og frugten fra savpalme
Alfred Vogel opdagede savpalmen Serenoa repens på en af sine opdagelsesrejser på det amerikanske kontinent i 1950’erne og lærte, at Seminole-indianerne havde anvendt savpalmens frugt i århundreder mod mange ting, såsom forstørret prostata. Den lille dværgpalme findes nord for Everglades i USA, og her høstes frugten herfra, før den afsendes til Schweiz, hvor den anvendes til at fremstille et af de mest kendte naturmidler til prostataproblemer, nemlig Prostasan®. 

A. Vogel og den friske rødgran
I århundreder har udtræk fra rødgran været anvendt som helsebringende plante. De friske skud fra rødgranen Picea abies giver de enestående aktive råvarer til A. Vogels velkendte Santasapina Bonbons og Santasapina Halspastiller. Rødgranspidserne kommer fra Carinthia i Østrig og fra Saarland i Tyskland. Disse to steder har været brugt som de største leverandører i årevis, og plukkerne skal være godkendte af godsejerne og skovfogederne. A. Vogel kræver, at skudspidserne kun plukkes fra de nederste to tredjedele af det unge træ for ikke at skade væksten, og høsten foregår ved håndkraft.

A. Vogel og medicinmanden Black Elk

Alfred Vogen og Black Elk

Arnica montana

Alfred Vogel og Arnica montana

Til Herbamare Urtesalt anvendes helt friske urter

Urter til Herbamare Urtesalt

Savpalmen Serenoa repens

Rødgranskud fra Picea abies

Rødgranskud

Vedligehold din sundhed med naturlige produkter

Vi tror på, at vi i naturen finder alt, som vi behøver for at vedligeholde et godt helbred. Og det er vores mål at støtte dig i at vedligeholde din sundhed.

Læs mere her

Årets gang i A. Vogels have

For A. Vogel var det afgørende at have hjertet med, når han dyrkede sin have. Hver årstid i A. Vogels have er unik og vigtig på hver deres måde!

Læs om årets gang i A. Vogels have

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og modtag spændende viden om helsekost og sundhed. Du får også årstidsspecifik vejledning og relevante rabatter som en af de første.  

Tilmeld dig her